Inspiratiesessie met architecten

De vorige blog eindigde met de vraag of het drie kamers zouden worden. Na een inspiratiesessie bij AAZ (Architectuur Atelier Zeeland) met interieurarchitect Peter Klemann (bypeterklemann.nl) en architect Paul van de Berge (Buro Salt) kwamen we tot andere inzichten. Met de schetsen die zij voor ons gemaakt hadden, zijn we weer verder gaan dromen en plannen maken. Eén van hun basisschetsen is het uitgangspunt geworden voor het uiteindelijke ontwerp: vier kamers en een gangpad in het midden. Van bovenaf zie je er zo een kruis in en dat is dan wel weer een leuk detail voor een kerk, toch? Leonard is daarna weer verder gaan tekenen, meten, aanpassen, weer tekenen en weer aanpassen. De definitieve tekening heeft Leo zelf gemaakt.

Op zoek naar een aannemer

Met de definitieve tekening op zak zijn we in het najaar van 2014 op zoek gegaan naar een aannemer. Dat moest iemand zijn die graag in etappes wilde werken wanneer het ons uit zou komen, want we wilden ook veel zelf doen. En in een verbouwing heb je vaak dingen die op elkaar moeten volgen voor je weer verder kan…!
De laatste maanden van 2014 hadden we gereserveerd voor het selecteren van een aannemer en het eens worden over hoe het uitgevoerd zou worden. Dat is overigens nog best een klus, want ondertussen moest er natuurlijk ook nog gewoon gewerkt worden, gefotografeerd worden én hebben we ook nog een sociaal leven en niet te vergeten: elkaar! We hebben vanaf het eerste begin dan ook gezegd dat we geen deadline hadden, want dan zouden we ook geen onnodige stress hebben. We noemden wel af en toe een datum waarop we dachten open te kunnen gaan met de B&B, maar stelden dat met het grootste gemak weer bij als bleek dat het niet haalbaar was…

Super trots op ‘mijn architect’

Op de dag van plaatsing van deze blog is het de Dag van de Architectuur. Ik ben super trots op mijn ‘architect’, want ook al hadden we het juist grotendeels zelf bedacht, we waren wel mooi genomineerd voor de Dag van de Architectuur Prijs Zeeland 2018. Die prijs wordt vandaag uitgereikt. Tijdens de voorverkiezing zijn wij op de zesde plaats geëindigd. We dingen dus niet mee voor de hoofdprijs, maar zijn super blij met deze eervolle plaats en nominatie! Echt een kroon op ons werk en zeker op dat van Leonard :), trots dus!